Hvordan bruger man Kipple?

Inden man kommer i gang med at søge i folketælleringerne, skal man have indekseret sine data.
Dette gøres ved at klikke på 'Indekser...' knappen øverst i venstre hjørne. Derefter kommer den en 'Vælg KIPData fil' vindue op, hvor man skal vælge den KIPData.txt fil, man ønsker at indeksere. Klik derefter på 'Åbn' knappen.

Derefter vil Kipple gå i gang med indlæse KIPData.txt filen og de tilhørende folketællinger, og det kan tage et stykke tid, måske helt op til en time, afhængig af mængden af data samt PC'ens kræfter.

Når indekseringen er færdig, vil i statusbaren kunne se hvor lang tid det tog samt antallet af indekserede hustande og personer.

Indekseringen skal kun gøres denne ene gang.

Kun hvis man får yderligere og nyere data, er det nødvendig at indeksere på ny.


Når indekseringen er foretaget er du muligt at lave fritekstsøgning i folketællinger inkl. Wildcard/Joker tegn, som er asterisk (*) for flere tegn og spørgsmålstegn (?) for et enkelt tegn. - Se skærmbilleder for eksempel.

Har man fundet en person, kan man efterfølgende se husstanden personen er en del af. Dette vises som en ny søgning.
Man kan også se alle data, der er registreret på personen. Det kan gøres ved enten at klikke på ikonet i toppen af Kipple, eller ved at højreklikke med musen på personen.

Nederst i højre hjørne vises og ændres antallet af søgeresultater, som standard er sat til 50 hits. Det muligt at få op 1000 hits i søgningen.

Eksempler:

Søge termer Resultater
kr?gh Giver både Krogh og Kragh
kr?g* Giver både Krogsgaard og Kragsgaard